úterý 26. srpna 2014

Recepty // Panzanella

S mojí kamarádkou Markétkou máme takový milý zvyk - většinou se sejdeme u jedné z nás a navzájem si vaříme. A když posledně vařila ona, naservírovala mi tento výborný salátek s rajčaty a opečeným chlebem ala bruschetta. Nemohla jsem si ho nechat pro sebe :-).



Když jsem byla malá, nesnášela jsem italskou kuchyni. Ovšem prozřela jsem... A teď bych se po ní ujedla :-D. Baví mě, jak je tvárná, jednoduchá a rychlá na přípravu. A tento salátek není výjimkou. Na moji verzi salátu budete potřebovat: 


Rajčata, pečivo (v originálním receptu je chleba, já ráda používám žitnou placku z Alberta, která je jak malý chlebíček, ale nechají se použít třeba i rohlíky nebo toustový chléb), bazalka, česnek, olivový olej, bazalkové pesto, případně sůl a pepř na dochucení.

Na pánvi si rozpálím olivový olej s bazalkovým pestem a chvíli na něm opékám kostky pečiva (pečivo mějte tak cca 2 dny staré, ať není úplně měkké)



Pak si nakrájím rajčata, bazalku a rozmačkám česnek.



A vše se smíchá, podle chuti zaliji olivovým olejem, dosolím, dopepřím.


A přihodím opečené kostky pečiva a zamíchám. Podávám okamžitě, jinak rajčata pustí šťávu a to už není ono :-).


Ač na to salátek možná nevypadá, je výborný! Kdo by to byl řekl, že chleba a rajčata budou dohromady tak dobře chutnat :-).

A co vy a italská kuchyně? ;-)

4 komentáře:

  1. Hmmm! Moc dobrá inspirace! :-)

    Hezký večer,
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, doufám, že salátek bude chutnat :-).

      Vymazat
  2. Vypadá dobře :) Určitě byl výborný! :) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. :) Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-). Na Tvůj blog jsem koukala, moc se mi líbí, už sleduji :-).

      Vymazat