neděle 30. srpna 2015

Letní výzva // Želatinové bonbony plné ovoce

Ani limča, ani zmrzka, ani koktejl. První školní den se blíží a proto jsem se poslední díl letní výzvy rozhodla trochu zaexperimentovat a stvořit domácí želatinové bonbony, jak ulité pro malé školáky.



Základem je výběr dobré želatiny. Já zvolila od Dr. Oetkera a moc se mi osvědčila. Dále dobře vyberte ovoce podle chuti. U mě zvítězily maliny a ostružiny z babiččiny zahrádky :-).


Ovoce rozmixujte a dál postupujte podle návodu na želatině. Vesměs bude postup vždy podobný - v rozmixovaném ovoci řádně rozmíchejte želatinu, případně i cukr. Krátce povařte, běžně stačí minutka.


Pak hlavně rychle vzniklou směs nalijte do formiček. Rychle tuhne, takže případně ji musíte znovu rozmíchat.



A voilá - máme bonbonky. Můžete je třeba ještě obalit v moučkovém cukru nebo polít čokoládou. I při samotné výrobě se taky můžete vyřádit - použijte třeba borůvky a pomeranč a udělejte bonbonky dvoubarevné :-). Záleží na každém! ;-)



Tak, tím by byla série letních výzev 2015 uzavřena :-). Už teď vím, že příští léto bude znovu :-). Těším se, co vy? A jaký recept vás nejvíce zaujal?


P.S.: Nezapomeňte blog sledovat i na FCB nebo instagramu, dozvíte se víc :-). Třeba to, proč je letní výzva znovu v neděli a jaký recept na limonádu vám ještě dlužím :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat