neděle 20. prosince 2015

Tipy na DIY dárky // Máslíčka do vany

Miluju vany. Miluju to rochnění v nich. Vždycky si tam naleju všemožné pěny, olejíčky, nasypu sůl (bude recept ;-)), přidám šumivku (bude recept ;-)) a jsem na vrcholu blaha :-). Proto můj poslední DIY tip na dárek z oblasti kosmetiky nemohl být jiný než něco do vany. Nakonec to vyhrála úžasná a variabilní máslíčka, jednoduchá jak nic :-).




Na základní variantu budete potřebovat v poměru 1,5:1:1 -
- včelí vosk
- bambucké máslo
- ostropestřecový olej
Dál můžete přidat cokoli, co uznáte za vhodné. Já udělala 3 různé várky (podrobněji níže) a každou ještě ovonila vůní jahody se smetanou :-). 

Proces výroby už nejspíš nemusím zmiňovat - vše rozehřejete ve vodní lázni ;-). Když je směs řádně rozehřátá a spojená, nalijeme ji do připravených formiček. Necháme 20 minut zatuhnout na vzduchu a pak strčíme na hodinku do ledničky :-).


Jak už jsem říkala - udělala jsem 3 různé várky. Do první jsem přihodila zlatý mica prášek a květ měsíčku. Zlatou micu i květ měsíčku miluju a ráda s nimi tvořím, esteticky se mi hrozně líbí. Takže volba byla jasná :-).



Do druhé opět trošku zlaté mici (ale opravdu jen drobátko - pro lesk, ne pro barvu) a dno formiček jsem před nalitím nasypala tak 1/3 lžičky mleté kávy. Vznikne vám vlastně 2v1, kdy máslíčko i krásně peelinguje a káva navíc působí proti celulitidě. A to se vyplatí ;-).


A poslední verze je s jahodovou micou a troškou himalájské soli ;-).


A jak vlastně máslíčka fungují? Napustíte si vanu, vezmete si máslíčko a masírujete si s ním kůži sobě nebo třeba i partnerovi. Kůže bude prokrvená, hydratovaná a díky ostropestřecovému oleji i zase o trochu víc chráněná proti stárnutí :-).


Dárek je to efektní, na výrobu jednoduchý a rychlý a stojí vás nula nula nic. Značka ideál ;-).


Také milujete vany? ;-)


PS: A příště moje první potravinové DIY ;-).


4 komentáře:

  1. Tak tohle vypadá dobře. Určitě někdy vyzkouším. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, budu držet palce, aby se podařilo podle Tvých představ :-).

      Vymazat
  2. To je super nápad! Budúci týždeň mám voľno, tak môžem vyskúšať! :)

    OdpovědětVymazat