sobota 14. května 2016

Z deníčku nevěsty: Předsvatební focení

Zbytečnost!!! Přesně to jsem si o předsvatebním focení myslela celý rok a kousek od zásnub. Je to drahé a k ničemu. Nic jako předsvatební focení nepotřebujeme. Nj, jenže já míním, okolnosti mění....




Pak jsme z podzima začali shánět fotografa na svatbu. Bratránek s manželkou mají kamarádku fotografku, její tvorba se nám líbila, tak jsem jí napsala. Termín měla volný, poslala mi ceník. A balíček, který by nám nejvíce vyhovoval, zahrnoval kromě celodenního focení na svatbě i předsvatební focení. Matěj chvíli přemýšlel, jestli spíš nezvolit balíček jen na 8 hodin, ale tam nebylo předsvatební focení. Jenže já už v tu chvíli věděla, že předsvatební focení chci, i kdybychom si ho měli zaplatit zvlášť :-). Nevím proč. Prostě se mi ta myšlenka začala líbit a bylo by fajn mít krásné společné fotky nejen ve svatebním. Tak jsme nakonec přestali přemýšlet, vzali focení na celý den a s ním i ono předsvatební focení.



Fotili jsme začátkem dubna na Vyšehradě, dole u vody a na Železňáku. Na Železňáku jsme taky chytli krásné světlo, takže fotky odtud stojí opravdu za to :-). Nějaký čas jsme přemýšleli, jestli nejít na Petřín, ale nakonec zvítězil Vyšehrad, ze kterého je krásně vidět Pražský hrad, a Železňák, odkud na jednu stranu máte za sebou Vyšehrad, na druhou Pražský hrad, a ještě pod sebou vodu.



Zpětně jsem ráda, že jsme tohle focení absolvovali. Trochu jsme se naučili pózovat (ale fakt jen trochu :-D) a poznali naši fotografku při práci. Ze svatebního focení už nemám takový strach jako před tím, akorát pevně doufám, že ho zvládneme rychleji než to předsvatební :-D. To trvalo 2 hodiny a vzniklo 130 fotek. Z těch jsme si vybrali 10 favoritů, které jsme dostali v barevném i černobílém provedení. Mně se ale líbí všechny barevné, přijde mi škoda ty krásně syté barvy schovávat do černobílého hávu :-).


Z výsledných fotek jsem nadšená. Mám hroznou radost, že jsme se rozhodli tohle zkusit, protože víc příležitostí už asi nebude. A jak se fotky líbí vám? ;-)


PS: Fotila nás úžasná Katka Beránková (její profil na FCB s ukázkami její práce najdete tady). Fotí v exteriéru i interiéru, celé focení udržuje dobrou náladu a navádí člověka jak pózovat. A hlavně své práci opravdu rozumí :-). 


4 komentáře:

  1. Nádhera... Rozhodli jste se dobře, je to krásná památka:o)) Z fotek je cítit pohoda a láska:o) Marcela, c.ram@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Teď je to všude už zase samá svatba. A konečně jsou to svatby mých bližních a můžu se účastnit. A na tu vaši se strašně těším (ano, na tu zvaná nejsem, ale čekám report na blogu! :-)). Jste sympaťáci a jsem zvědavá na krásnou nevěstu. Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ty jsi tak milá :-). Report určitě bude ;-). A ne jeden, chystám několik posvatebních článků :-D.

      Vymazat