pondělí 25. ledna 2016

Z deníčku nevěsty: Co už máme

No, řekněme si to upřímně, moc toho není :-D. Na to, že jsem času měla habakuk, jsem dosti zlenivěla a do zařizování se mi nechtělo. Od teď se ale musím hecnout a už se do toho opřít, jinak budeme mít trampskou svatbu se špekáčkama a spát budeme pod širákem. Ne, že by to nebylo romantický, ale babičky by trefilo :-D.

Ještě jsme nebyli ani zasnoubení a Ježíšek už předvídal budoucnost :-D.

Co máme...

1) Obřad
Domluveno s matrikou a místem obřadu. Ještě jsme teda na matriku neposlali všechny potřebné papíry, ale na to máme čas až do dubna a v kalendáři nás mají, takže ok :-).

2) Místo hostiny
Tam Matěj volal už v srpnu, tedy rok předem, a bylo nám řečeno, že voláme tak akorát. Že třeba na červen a červenec je už úplně plný a květen a srpen se rychle plní. 
Jen mě trošku stresovalo, že pán si nás jen zapsal diáře. Žádná smlouva, nic takového. Ale příbuzenstvo zafungovalo - když teta toho pána potkala ve městě, tak se ho hezky přeptala, jestli s námi opravdu počítá :-D.

3) Fotografka
Na doporučení bratránkovi manželky jsme zvolili její kamarádku - fotografku. Líbila se nám její práce a nabídla nám super podmínky. Bude na svatbě od rána do večera včetně příprav a ještě společně absolvujeme i předsvatební focení. Aspoň budeme mít nějaký pěkný fotky nejen ve svatebním :-).

A to je všechno, pánové a dámy. Rozjednáno toho máme víc, ale nic 100% zajištěno. V nejbližší době ale musíme domluvit jídlo a obsluhu na hostinu (což by už dávno bylo zařízeno, kdyby nám nevybuchly dva tipy na dodavatele), ubytování pro přespolní a hudbu na hostinu. A pomalu už rozjednám i dort a kytky. 
Každopádně to jde ale pěkně od ruky - do příprav se totiž vložila maminka :-D. Musím ale říct, že citlivě - vysloví názor, ale nic nevnucuje a netváří se blbě, když se rozhodneme jinak. Můžu s ní cokoli prokonzultovat a vždycky se snaží co nejvíce poradit. A hlídá termíny: "Už jsi zařídila to či ono?", "Měla bys tam brzo napsat...", a tak podobně :-). Matěj se směje, že to spíš bude svatba moje a mojí mamky :-D. A uděláme si to s mamkou hezký! :-D


Mějte se krásně a držte mi palce, ať to všechno v pohodě vyřídíme :-).



4 komentáře:

  1. Toho máte docela dost respektive to nejdůležitější datum a místo- v okolí mám snoubence,co se letos chtějí vzít a ještě nemají ani datum :-) ale zapomněla jsi na to nejdůležitější - šatičky :-). Pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šatičky ještě nemám :-). Ani nejsou na cestě. Ale i na tom zapracuju :-D.

      Vymazat
  2. Gratuluji. Já se vdávala minulý rok :-)

    Giveaway

    OdpovědětVymazat