středa 11. listopadu 2015

Krása // Tělové mléko Just s mandlovým olejem aneb Krém na ekzém, co se rychle vsákne

Tohle mléko bylo jedním z mých prvních seznámení s Justem. Dostala jsem ho od Matějovy mamky, tuším k Vánocům. Abych se přiznala, z počátku jsem ho vůbec nedocenila...prostě jsem ho brala jako další body lotion do sbírky. 
Ani na první namazání mě nezaujal. Řídké mléko s jemnou vůní - připadala jsem si, jako bych se mazala smetanou na vaření :-D. V takových případech mám vždycky pocit, že celé mazání je úplně na prd, protože přece čím hutnější, tím výživnější. Jó, neměla bych věřit takovým myšlenkám, už jednou mi to bylo vyvráceno :-)...



A teď fakta. Mléko má bílou až světle růžovou barvu a velmi jemně voní, přirovnala bych to k bavlně, nebo nějaké takové jemné vůni. Rozhodně nic květinového. 
A jak už jsem psala, je dost řídké. To má ale 2 výhody - snadno se rozmazává a rychle se vsakuje. Což je fajn převážně na noc, protože můžete po namazání s klidem vklouznout do peřin, bez toho, že nakonec peřiny budou víc omaštěné než vy.


Mléko kůži viditelně vyživí. Klasické suché a šupinaté pokožky vás zbaví na jedno namazání, silnější vysušení (takové to, když přesušená kůže začíná až praskat) postupně taky. Pokožku zjemňuje, zmírňuje svědění a ještě něco - zabírá na ekzémy. To jsem ani nečekala. Můj atopický ekzém na rukách vždycky zareaguje už po prvním namazání. Po pár namazáních zmizí úplně, alespoň na přechodnou dobu. Ale beru cokoli, protože všechno je lepší než kortikoidy :-).


K samotnému složení zaujímám neutrální postoj. Na jednu stranu je fajn mandlový olej hned na druhém místě, na druhou stranu parabeny a parfémy jsou v takové kosmetice naprosto zbytečné.


Nestává se mi často, že bych nějaké kosmetiky spotřebovala více jak 2 balení. Tohohle mléka už mám 4. lahvičku a až té nebude, pořídím si další. Protože cokoli, co zabírá na ekzém, rychle se vsakuje a je to fajn jak v létě, tak v zimě, to musím mít na nočním stolku :-).


A čím se rádi mažete vy? ;-)

 

6 komentářů:

  1. Od značky Just som mala len 3 krémy na ruky, ktoré neskutočne krásne, hoci dosť výrazne, voňali. Okrem toho som mala možnosť pána Justa osobne stretnúť, rozprávať sa s ním, len škoda, že až neskôr som zistila, kto je a akú fajn kozmetiku má :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? A při jaké příležitosti? :-O
      Já se postupem času chystám i na nějaké další krémy, kamarádka měla nějaký tuším solný, párkrát jsem se s ním mazala a byl taky super.

      Vymazat
    2. Počas zimnej dovolenky... :)
      A potom som tuším v Mníchove (alebo to bolo v Zürichu??? páni, toľko som vtedy cestovala, že už fakt neviem) videla obrovskú budovu s touto značkou, tak to bolo také milé.
      Soľný krém? Wow, to znie zaujímavo!

      Vymazat
    3. Ty jo, tak to zní super! :-)

      Vymazat
  2. Jee, tak to mě potěšilo, že někdo také používá Just, za mě jedna z nejlepších přírodních značek :)) Nemůžu si vynachválit jejich vlasové produkty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co konkrétního na vlasy používáš? Zrovna jsem přemýšlela nad změnou vlasové kosmetiky, tak bych mohla sáhnout do řad Justu :-).

      Vymazat